Jste zde

Robotický den potěší a poučí i v roce 2022

Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy a Spolek Robonika zvou na Robotický den do Kongresového centra Praha v neděli 5.června.

Robotický den je největší soutěží amatérských robotů v České republice. Po covidové přestávce se na 17. ročníku soutěže utkají soutěžící ze šesti zemí. Devět soutěží ve dvou kategoriích slibuje zajímavou podívanou, protože bude možné srovnávat konstrukce založené na stavebnicích s vlastními návrhy. Soutěž doprovodí prezentace školních projektů studentů a žáků i prezentace firem z oboru robotiky.

Ředitel soutěže, RNDr. David Obdržálek, Ph.D., z Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy říká: „Jsme velmi rádi, že se Robotický den opět může konat naživo. Naši soutěžící se jistě také těšili, vždyť stavět robota do soutěže, která by se nakonec konala jen online, není zdaleka taková zábava, jako když se všichni sejdou a můžou si navzájem své roboty ukázat a obhlédnout. A tím se také můžou hodně naučit, protože si s autorem jiného řešení můžou na místě popovídat místo pouhého shlédnutí videa nebo přečtění zprávy na webu. Navíc tím, že v soutěži jsou i zahraniční účastníci, dostanou zároveň všichni skvělou příležitost porovnat svá díla na mezinárodní úrovni.“

V doprovodném programu pak diváci uvidí nejrůznější zajímavé konstrukce a projekty, které by mohly najít komerční uplatnění nebo budou využity ve školách jako moderní učební pomůcky místo zastaralých, často až muzejních exponátů.

Robotický den je otevřen veřejnosti 5. 6. 2022 od 10 do 17 hodin, vstup zdarma.
Adresa: Kongresové centrum Praha, 5. května 1640, Praha 4, metro C – Vyšehrad

Facebook: http://www.facebook.com/Robonika 
www.robotickyden.cz

Hodnocení článku: