Jste zde

Program Můžeš podnikat – inspirace pro studenty

Můžeš podnikat. Tak se jmenuje nezávislý vzdělávací program pro studenty středních škol, který je motivujeme k podnikavosti. Nečekejte ale výklad a zkoušení. Se studenty se setkávají podnikatelé, kteří něco dokázali. V rámci programu si studenti pohovoří nejen se zakladateli dnes již tradičních firem, ale i s lidmi, kteří v posledních letech úspěšně zvládli start-up.

Do programu se již zapojilo několik desítek podnikatelů. Na školách se studenti mohou setkat s lidmi z různých oborů a s různou zkušeností. Mezi přednášejícími na poli elektroniky a elektrotechniky, které nás zajímá, najdeme zakladatele známých firem jako jsou Elko EP, Tedom, 2N Telekomunikace nebo Jablotron. Stejně široce je zastoupen byznys internetových technologií s firmami Ebrána, Icard, Brandcloud, Etnetera nebo například Cleevio. V souhrnu je to velmi pestrá mozaika lidí a jejich zkušeností s podnikáním – někteří mají za sebou více než 25 let v čele svých firem, jiní začínali před pár lety.

Semináře

Motivační semináře propojují studium s praxí.  Jsou především pro studenty třetích a čtvrtých ročníků, tedy studenty, kteří stojí na prahu dospělosti a rozhodují se, kterým směrem se vydat. Seminář v rozsahu 90ti minut vedou dva podnikatelé, kteří studentům vypráví své podnikatelské příběhy a zkušenosti z podnikání. Součástí každého semináře je diskuze. Semináře podporují rozhled, orientaci na trhu práce a přináší inspiraci. 

Skutečná pomoc při rozjezdu vlastní firmy

Seminářů na školách je pořádána celá řada, ne vždy a pro všechny dávají smysl. Studenti, kteří již mají jasno nebo připravují svůj vlastní nápad a chtějí se rychleji posunout vpřed, mohou navštívit celodenní workshopy nebo pracovní snídaně. Postupně tak dostávají více informací a také možnost konzultovat svůj podnikatelský záměr nebo nápad s úspěšnými podnikateli a seznámit se s tím, jak fungují jejich firmy.  

Další informace najdete na http://muzespodnikat.cz/

Hodnocení článku: